Denne side indeholder annoncer, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Black Friday er inden for de sidste par år blevet mange danskeres foretrukne shoppedag. Selvom nogle butikker i de seneste år også forlænger deres tilbud til at vare flere dage, og der nu også er Cyber Monday lige efter, så er Black Friday stadig dagen hvor mange danskere jagter gode tilbud.

Desværre vokser antallet af falske hjemmesider og fup-emails også, og det kan være nemt at falde i fælden med de ekstraordinært gode tilbud. De fleste fuphjemmesider og webshops ser nemlig professionelle ud og tit opdager man først at man er blevet snydt efter det er sket. Sikr dig med ordentlig software og antivirus.

antivirus

Selvom computeren er sikret, er en ekstra forholdsregel at bruge et betalingskort frem for bankoverførsel. Du kan også tjekke om hjemmesiden er e-mærket, da det garanterer at hjemmesiden er til at stole på. Black Friday er en festdag for hackere, men hvis man tager sig sine forholdsregler, står intet i vejen for at man kan shoppe løs uden bekymringer.

Shop Black Friday online

Butikkerne er fyldt til bristepunktet på Black Friday, og alle vil have del i de samme gode tilbud. Hvis du derimod handler online, kan du undgå at vente i kø for at betale eller for at få hentet ting frem fra lageret. De fleste butikker kører de samme tilbud online som i den fysiske butik, så man går ikke glip af nogle tilbud ved at shoppe hjemmefra. Den største fordel er dog at du hjemmefra kan begynde at shoppe allerede ved midnat, hvor mange tilbud træder i kraft. Nogle slagtilbud gælder kun de varer der er på lager, og da det kan være meget begrænset, er online shopping den bedste måde hurtigt at sikre sig varen på.

Gode råd til tilbudsjægeren

Der kan være mange fælder i forbindelse med et Black Friday tilbud. En tommelfingerregel for tilbudsjægeren er at have fornuften med sig og ikke købe noget uden at have sikret sig at før-prisen er korrekt. Mange butikker kan nemlig finde på at sætte før-priserne op, og dermed ser tilbuddene bedre ud end de egentlig er.

black friday shopping

Sådan undgår du at blive snydt til Black Friday:

  • Tjek at hjemmesiden er e-mærket.
  • Undersøg hvad varen koster normalt inden du køber den på tilbud.
  • Du kan også sammenligne tilbud online og på den måde finde det allerbedste tilbud et andet sted end du måske troede.
  • Hav fornuften med dig. Hvis tilbuddet er for godt til at være sandt, er det højst sandsynligt for godt til at være sandt.
  • Tryk ikke på mistænkelige e-mails med vilde slagtilbud.

Find endnu flere gode råd til at handle på Black Friday i BTs artikel her.

Find en oversigt over de gode Black Friday tilbud

Det kan være en jungle at finde de bedste Black Friday tilbud, når alle butikker reklamerer med at lige netop deres tilbud giver den største besparelse. Om man begiver sig ud i menneskemylderet på årets største shoppedag eller om man sidder klar foran skærmen når det bliver midnat på Black Friday, kan det være en god idé at lave liste med de køb man ønsker at gøre sig. Mange hjemmesider har lavet en oversigt over alle Black Friday tilbud. Se oversigt over de mange Black Friday tilbud hos forhandlerne her. På den måde er det nemmere at danne sig et overblik og du undgår både impulskøb og at komme hjem med den forkerte vare.

Husk bytteregler, reklamationsret og levering

Black Friday plejer at skyde julehandlen i gang. Hvis du bruger Black Friday til at købe dine julegaver, er det vigtigt at undersøge om rent faktisk gaverne kan byttes efter jul. Heldigvis har de fleste butikker en lang byttefrist, men det kan variere, så gør det til en vane enten at spørge om det hver gang du handler, eller tjekke hjemmesidens returpolitik.

Selvom din vare er købt som en del af et Black Friday tilbud, gælder reklamationsretten på to år stadig. Medmindre du har fået varen endnu billigere på grund af en fejl i varen, så har du afskrevet reklamationsretten. Det er vigtigt at huske på, hvis man gerne vil have at det enten skal kunne byttes, eller vil sikre sig retten til at reklamere for varen.

Det sidste punkt at være opmærksom på er levering. Mange webshops tilbyder gratis levering, hvis du køber for et vist beløb. Så hvis det er muligt, kan man samle flere af sine køb på samme webshop og dermed spare leveringsomkostningerne også. Endnu bedre er det at du måske kan hente lidt færre pakker, når alle de indkøb begynder at ankomme med posten.

Når du har styret udenom de falske tilbud og fundet de gode, er det bare med at komme i gang med at shoppe på Black Friday!