Denne side indeholder annoncer, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Hvis du ikke har et stort økonomisk overskud, så kan det være svært at få råd til at købe større ting. Det kan f.eks. være en computer, en vaskemaskine, en cykel, et par briller eller andet. Eller det kan være mindre vigtige ting, som dog er rare at have, som for eksempel et smykke, en rejse, tøj og sko eller noget helt andet, som du længes efter.

En måde, det kan lade sig gøre på, er ved at købe på afbetaling.

Er det en god måde at handle på?

Ja og nej, kan man sige. Ja, fordi det i nogle tilfælde kan være den eneste mulige måde at købe den helt nødvendige ting på. Nej, fordi en afdragsordning kan være en meget dyr måde at handle på. Der kommer typisk en del renter på et køb, som er foretaget på den måde.

Hvis du ikke kan afse så stort et beløb på en gang, så er det helt fint at dele betalingen op i flere mindre bidder. Hvis du akut står og mangler noget, der er meget vigtig for dig, så kan det tage for lang tid at vente på, at du har fået sparet beløbet op.

Friday Black

Læs købsaftalen grundigt igennem

Inden du eventuelt køber noget på afbetaling, så vil du blive præsenteret for en købsaftale. Den bør du læse grundigt igennem, inden du skriver under på den. Også selv om der står virkelig meget tekst. Det er nemlig her, at vilkårene for købet står. Læs mere om afbetaling her.

Sørg også for, at du ikke sætter dig strammere, end din økonomi kan bære. Og så skal du selvfølgelig også sørge for, at du får betalt de månedlige afdrag til tiden.

Find de gode tilbud

Hvis nu din økonomi er lidt presset, så er der flere måder, du kan spare penge på. Hvis du lever fornuftigt og sparsommeligt, så vil det være nemmere for dig at lægge lidt til side. En måde at gøre det på er ved at gå efter de gode tilbud. Gode tilbud kan du finde allevegne. Det kan fx både være i supermarkeder, i detailbutikker og på nettet.

Det kan være i forbindelse med et udsalg, at priserne er sat ned. Det kan også være en kampagne eller et system med nogle rabatkoder, som du kan benytte dig af, når du handler på nettet. Det er smart, og du kan få nogle varer til reduceret pris.

Der kan være rabatkoder på alle mulige varer. Det kan være på modetøj, sko, elektronik, hvidevarer, moderne smykker eller noget helt andet. Hvis du ser dig godt om, så kan du blive lidt af en haj til at finde de gode tilbud. Der kan være ret meget at spare på den enkelte vare, og så kan du få dine penge til at strække længere.