Denne side indeholder annoncer, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Går du og drømmer om at få råd til et eller andet bestemt, men er det som om du ingen vegne kommer med din opsparing? Det kan være svært at opspare penge, hvis du har flere dyre vaner, eller hvis du ikke ved, hvorhenne du skal starte. Men der er flere måder til, hvordan du hurtigere kan få råd til de ting, som du ønsker dig, hvad end det er en ny bil, en ny kjole eller en ny sofa.

Små ændringer giver store resultater

Når du skal forsøge at ændre i dine vaner lige pludselig, så du kan få flere timer mellem hænderne, er det vigtigt at huske på, at du ikke kan få flere penge fra den ene dag til den anden. Det handler om at forsøge at lave en masse små ændringer, som i det store billede kan gøre en forskel. Desuden er det en god huskeregel, at du skal lægge nogle penge til side, hver gang du har sparet nogle. Hvis du bliver ved med at spare, men til gengæld bruger pengene et andet sted, vil du aldrig få råd til det, du ønsker dig. Så hvis du lige har købt din aftensmad på tilbud og sparet 20 kroner, så før 20 kroner over på din opsparing.

Skær ned på snacks

En god vane er at skære ned på alle de dumme snacks, slik og chips, som du falder for, når du er nede og handle aftensmad og toiletpapir. Skynd dig at kigge den anden vej og kom hurtigt ud af butikken. De der penge som du nu sparer på ikke at købe en plade chokolade hver fredag, kan pludselig løbe op i en god portion penge.

Lav en madplan

Hvis du hver uge sætter dig ned og laver en madplan, vil du også kunne spare nogle penge. Sæt dig ned med ugens tilbudsaviser og en kalender over ugens dage. Nu kan du planlægge dine aftensmåltider efter ugens tilbud, og du kan koordinere de forskellige dage, så du kan købe større og billigere ind. Det virker måske som meget arbejde, men det handler bare om at komme ind i en rutine, og så er det godt at huske dig selv på, hvorfor du gør det. Du gør det, fordi du prøver at spare op til noget, du ønsker dig.