Denne side indeholder annoncer, og er dermed sponsoreret. Læs mere

De seneste mange år er Black Friday steget i popularitet hvert eneste år, og mange venter med spænding på, at årets største shoppedag skal indtræffe. Hvor det tidligere kun var de fysiske butikker, der kørte med Black Friday, så er rigtig mange online butikker nu også hoppet med på bølgen.

Det betyder også, at du helt sikkert bliver oversvømmet med gode tilbud i ugerne op til Black Friday, og der er helt sikkert rigtig meget, du gerne vil købe. Faktisk er mange butikker også begyndt at køre med Black Week, så du har længere tid til at benytte dig af de gode tilbud.

Men det hele koster selvfølgelig, selvom du kan spare mange penge. Du får her tre gode råd til at ruste din økonomi godt til Black Friday.

Spar op i løbet af året

Det mest oplagte er naturligvis at spare op i løbet af året, så du kan bruge løs til Black Friday. Black Friday foregår jo netop kun en enkelt gang om året, så du har et helt år til at spare op. Det burde således være muligt at spare en god portion penge op, men det kræver naturligvis, at du skærer ned på indkøbene og shoppingen i løbet af året.

Med andre ord skal (kan) du aktivt vælge at shoppe amok én gang om året, og den resterende tid bør du kun købe det, der er allermest nødvendigt for dig. På den måde vil du være godt rustet økonomisk til at gøre en masse gode køb på Black Friday.

Planlæg dine indkøb

Den næste ting du også bør gøre er at planlægge dine indkøb. Sæt dig ned på forhånd og lav en liste over de ting, du mangler og har brug for. Disse ting skal øverst på prioritetslisten. 

Dernæst laver du en liste over dine drømmekøb – altså de ting, som du i lang tid har haft i kikkerten, men som du ikke har haft råd til, eller som du synes er alt for dyre til normalprisen. 

Og endelig laver du en liste over de ting, som du for nyligt har forelsket dig i, og som du i bund og grund gerne vil betale fuld pris for, men alligevel gerne lige vil tjekke eventuelle tilbud på.

Når først du har disse tre lister, er det nemmere for dig at gå på tilbudsjagt inden for din budgetramme.

Lån penge

Den sidste mulighed er naturligvis at låne penge til dine Black Friday køb. Lån penge hos Santander til dine absolutte drømmekøb, men husk at begrænse omfanget og størrelsen på lånene. Det skal kun være til de køb, som du absolut ikke kan undvære, og de tilbud, der simpelthen er så gode, at du ikke kan takke nej. Og husk så; gælden skal betales ud til tiden, så du undgår tårnhøje renter.