Det er blevet meget normalt, at ens venner og familie pludselig kigger ind på et uventet besøg – og hvad gør du så for at servere noget, der minder lidt om mad? Du kan hurtigt lave en omgang tortillas, nachos eller endda et lille udvalg af forskellige tapas og antipasti – naturligvis med en lynhurtigt aioli til.

Aioli er en hvidløgsmayonnaise, med et let strejf af citron og du skal derfor kun bruge 3 ingredienser. Det er ikke nødvendigt at lade den trække mere end 5 minutter, da hvidløgssmagen fint vil trænge igennem det bløde og fede fra mayonnaisen.

Du kan se, hvordan du lynhurtigt laver en aioli ved at følge dette link https://vildmedmad.dk/aioli-den-nemme/. Denne lækre dip eller dressing tager kun 2 minutter at lave og er væltet sammen af ingredienser som man oftest har i køleskabet – nemlig mayonnaise, citronsaft og hvidløgsfed. Hvidløgsmayonnaisen er cremet, frisk og skarp i kanten og smager bare himmelsk.

aioli_hvidløg_citron_

Hvad kan du servere aioli til?

Som tidligere nævnt er denne hvidløgsdressing utrolig lækker og passer perfekt både som dressing og som dip. Du kan derfor bruge den til tortillas, tacos, nachos, antipasti, tapas og mange andre sydlige retter. Den passer ideelt ind i det mexicanske quisine, men kan også sagtens fungere sammen med spansk-, indisk- og andre sydøstlige kultures madlavning.

Du kan med fordel bruge en fedtfattig mayonnaise, eller røre din egen, og servere grøntsagsstave til en fredag eller lørdag aften, hvor der normalt ville være chips og dip på bordet – et nemt og sundt alternativ når der lige opstår en craving efter noget der knaser og har en blød dressing.

Aioli er en af de nyere dippingsaucer, der kom frem samtidig med chilimayo’en, sauce tatar og andre lignede dipper i samme kategori. Disse er alle lynhurtige at lave, kan laves med ting man oftest har i køkkenskabene og som kræver minimalt af den der laver dem – ideelle til en hurtig servering eller en redning, hvis sovsen glipper.

aioli_burger

Lav din aioli helt fra bunden

Ønsker du at lave alting fra bunden selv, kan du sagtens lave en hurtig aioli med din egen hjemmelavede mayonnaise. Det eneste, du skal bruge for at lave mayonnaise, er æggeblommer, salt og olie

Du kan lave mayonnaise på mange måder, dog er den hurtigste at metode at blende æggeblommer og salt med en stavblender i et højt decilitermål og derefter tilsætte olien lidt ad gangen.