Du har måske hørt om Black Friday, hvor butikkerne sælger nogle varer til nogle virkelig gode priser. Det kan være med til at spare dig for rigtig mange penge. Ikke mindst fordi dagen falder i november, så du kan købe alle dine julegaver med rabat den dag. Men selvom du kender Black Friday, er det ikke sikkert, at du har hørt om Cyber Monday. Det er mandagen efter Black Friday. Der sætter stort set alle webshops en række varer på tilbud. Det giver dig igen mulighed for at spare rigtig mange penge – enten på ting til dig selv eller julegaver.

Når du gerne vil spare penge på Cybermonday, er der dog en række forholdsregler, som det er en god ide for dig, at du tager. Hvis du ikke gør det, kan du ende med at blive snydt – og det er rigtig ærgerligt.

Research og planlægning gør, at du ikke bliver snydt

Det handler derfor først og fremmest om, at du laver noget research og noget planlægning inden selve dagen. Når du ved, hvad du gerne vil have, og du ved, hvad det normalt koster i en webshop, er du sikker på, at du ikke bliver snydt. Mange steder skriver de, at de har sat varen ned, men det er ikke sikkert, at det er så meget, som du tror. Der kan din research af priserne virkelig hjælpe dig.

Lad være med at overshoppe Cybermonday

Hvis du gerne vil spare penge, er det faktisk en god ide, at du ikke bare køber en masse ting på udsalg på Cybermonday. Det er nemt at blive begejstret for de mange billige ting, men hvis du ikke har fået researchet dem på forhånd, ved du ikke, om du rent faktisk kommer til at spare penge på dem. Det er derfor en god ide, at du holder dig til de ting, som du har planlagt at købe.

Overvej webshops i andre lande end Danmark

Det smarte ved at handle via nettet er, at de kan sende dine pakker til dig, lige meget hvor du bor. Det er derfor en god ide, at du også ser på webshops med base udenfor Danmark. Det kan også være med til at gøre, at du sparer en masse penge. Som en del af din planlægning kan du for eksempel se på de forskellige valutakurser. Hvis den canadiske dollar er lavere end den amerikanske, kan det være en god ide for dig, at du handler i en canadisk webshop.

Prøv at få en rabatkode

De fleste webshops har i dag en chatfunktion, som du kan benytte dig af. Det kan være en god ide at prøve at spørge efter yderligere rabatter. Det kan for eksempel være en rabatkode. Det værste, der kan ske, er, at de siger nej – og så kan du jo stadig købe dine ting til den lave pris, som de er sat til salg for på Cybermonday. I nogle tilfælde kan det også være, at de ikke vil give dig en yderligere rabat, men at de gerne vil give dig en rabatkode, som du kan bruge næste gang, du handler på deres webshop.