Har du til tider problemer med at få julegavebudgettet til at stemme overens med diverse ønskesedler? Og ville du ofte ønske, at du kunne give en endnu større gave til dem, du holder af? Så kan det være en idé for dig at se nærmere på, hvad BlackFriday er. På denne shoppingsdag kan du spare masser af penge. Tænk over, hvad det vil betyde for dig. BlackFriday er nemlig dagen efter den amerikanske højtid, Thanksgiving. Denne højtid falder altid den fjerde torsdag i november måned. På den måde er BlackFriday ikke samme dato hvert år.

 

Dagen fik sit navn på baggrund af de tusindvis af trafikanter, såvel fodgængere som billister, der altid var på vejene dagen efter Thanksgiving. Sagt med et dansk ordsprog, var der ”sort af mennesker”, hvilket stemmer meget godt overens med navnet, BlackFriday. Andre er dog af den opfattelse, at navnet skal forstås på den måde, at butikkernes minusser går i plus, således at røde tal forvandles til sorte i løbet af dagen. Hvad der er den oprindelige baggrund for navnet vides ikke med sikkerhed, men sikkert er det, at BlackFriday er en af de travleste handelsdage verden over.

 

BlackFriday er i rivende udvikling

 

BlackFriday er ikke længere blot et amerikansk fænomen. Siden 2011 er der sket en gradvis stigning i antallet af erhvervsdrivende i Danmark, som følger den amerikanske tradition og reklamerer med specialtilbud på lige netop denne dag. I Danmark startede det i det små med få webbutikker, der tilsluttede sig dillen. Sidenhen har lysten til at tilbyde de særlige fredagstilbud ekspanderet med lynets hastighed. År efter år går stadig flere butikker og websteder med på trenden og lader sine priser ”gå i sort”. Det er en måde for butikkerne at kickstarte julehandlen.

Samtidig er det en måde, hvorpå du som forbruger kan få klaret dine julegaveindkøb til mere favorable priser end normalt. På den måde har du måske mulighed for give en endnu større gave til dem, du holder af eller købe lige præcist det, som ellers ville have overskredet gavebudgettet. Dermed giver BlackFriday dig mulighed for at gøre et kup.

 

Oplev de gode tilbud både ude og hjemme

 

Kan du ikke overskue tanken om at stå i lange køer. Hader du at være nødsaget til at bevæge dig igennem en tæt menneskemængde for at komme fremad? Frygt ikke. De fleste webshops kører nemlig med black fredagstilbud. På den måde kan du ordne indkøbene fra din sofa. Men det kan også være, at du bare elsker startskuddet på julehandlen samt den småhektiske stemning.

Hvis det er tilfældet, så bevæg dig ind i de fysiske butikker på BlackFriday. Du kan nemlig uden problemer klare dine webhandler, hvis ikke samme dag, så den efterfølgende mandag. Denne bliver betegnet CyberMonday og er onlinehandlens svar på BlackFriday. CyberMonday er i rivende udvikling. Du kan altså både mærke julestemningen om fredagen samt klare dine internetkøb den efterfølgende mandag, helt uden stress.