Black Friday er på mange måder en amerikansk tradition, som vi i Danmark har adopteret. Selvom Black Friday stadigvæk er en forholdsvis ny tradition i Danmark, så tør det siges, at vi har taget den til os. Allerede når vi nærmer os november måned er der mange, som begynder at planlægge årets shoppehøst, og når butikkerne begynder at sende tilbudsaviser ud, så er det først, at planlægningen af dagen går i gang. Det er på denne dag, at julegaverne skal købes, og måske er man heldig, at der også er et tilbud eller to, der falder i ens egen smag.

Når julegaveindkøbene skal klares

Førhen plejede december at være årets dyreste måned, men siden Black Friday kom til Danmark, er november gået hen og blev en endnu dyrere måned. Heldigvis er det for mange ensbetydende med, at der er penge at spare i december, når julegaveindkøbene bliver klaret på årets største shoppedag.

Black Friday er oftest den sidste fredag i november, og det vil altså sige, at de fleste julegaveindkøb kan være klaret, inden kalenderen siger december. Black Friday er desuden kendetegnet ved, at butikkerne kører med ekstra gode tilbud, og der vil som regel være penge at spare i langt de fleste butikker.

Hvis man gerne vil spare lidt penge på julegaverne, så er det altså ikke en dum idé at få indhentet familiens ønskeliste inden den sidste fredag i november, for man kan være heldig, at langt størstedelen af ønskerne kan købes til en bedre pris på netop denne dag.

Klar, parat; shop amok

Uanset om man vil det eller ej, så er Black Friday gået hen og blevet en tradition i Danmark, og på selve dagen valfarter folk ud i butikkerne for at stå i kø til tilbuddene. Det er ikke alle, der er lige begejstrede for Black Friday, men ikke desto mindre er det til stor glæde for butikkerne, der tjener en stor del af årets indkomst på netop denne dag.

Hvis man ikke bryder sig om at stå som en sild i en tønde i en af landets mange shoppingcentre eller gågader, så er der heldigvis også rig mulighed for at shoppe gode tilbud online. Netbutikkerne er hoppet med på moden, og her vil der oftest være lige så stor chance for at finde gode tilbud som i de fysiske butikker.

Der er tid endnu

November er stadigvæk nogle måneder væk, så der er heldigvis god tid til at spare op til årets julegaveindkøb. At spare op til Black Friday er for mange noget, man er nødt til at tænke over i god tid, hvis man gerne vil have råd til at købe en masse dyre julegaver, til dem man holder af.

At købe julegaver er som regel dyrt, og selvom at rabatterne til Black Friday hjælper på det, så er det stadigvæk mange penge, der skal skrabes sammen.

Hvis du vil have råd til flere eller større julegaver til årets Black Friday, så er det endnu ikke for sent at lave en ETF investering.