Denne side indeholder annoncer, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Har du besluttet dig for at købe et nyt ur? Tillykke – det bliver du uden tvivl glad for. I hvert fald hvis du vælger det rette ur. Men hvilket ur skal du vælge?

Lad os gå lige til sagen. Når du skal vælge et nyt ur, er der primært tre ting, du skal tage højde for, og det er størrelsen på uret, prisen på uret og urets design.

Størrelsen på uret

Er et ur ikke bare et ur, når det kommer til størrelsen? Nej, så langt fra, og det er vigtigt, at du vælger et ur i en størrelse, der passer til dig. Her spiller både uret fysiske størrelse og vægt ind, men også det æstetiske har noget at sige. Nogle synes, at et stort og kraftigt ur er det flotteste, mens andre foretrækker mindre ure.

Der er i og for sig ikke noget, der er rigtigt og forkert, når det kommer til urets størrelse. Det gælder derfor om at vælge den størrelse, du synes bedst om, og som du samtidig kan lide at gå med.

Prisen på uret

Prisen på uret er selvfølgelig heller ikke uden betydning. Inden du begynder at se på ure, bør du allerede have lagt et budget, som du ikke overskrider. Gør du ikke det, risikerer du nemt at blive ”grebet af stemningen”, når du ser på ure, og ender derfor også måske med at købe et ur, der reelt set er for dyrt for dig.

Heldigvis findes der masser af både udenlandske og danske urmærker til ganske fornuftige priser. Et fedt ur behøver ikke at koste flere hundrede tusinde kroner for at se godt ud – selv for et par tusinde kan du sagtens finde ure, der skiller sig ud både på kvalitet og design.

Urets design

Og netop urets design er også vigtigt at være opmærksom på, når du ser på nye ure. På forhånd kan du sagtes gøre dig idéer om hvilken type design, du foretrækker, men et godt tip er at kigge nettet igennem og se hvilken type ure, du bedst kan lide.

Udover uret skal du også tage stilling til, om du vil have et ur med læderrem eller stålrem. Igen er der ikke noget, der er rigtigt eller forkert; det kommer helt an på, hvad du selv foretrækker. Og husk – nettet er altid et godt sted at starte ud, når du skal sammenligne urenes forskellige designs.