Denne side indeholder annoncer, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Har du i tankerne at købe et æbletræ, men ved du ikke helt, hvad det kræver? Så kan du her finde ud af, hvordan du passer et æbletræ, beskærer det og sørger for, at det bliver holdt, som det skal.

Så ofte skal du give dit æbletræ gødning

Et æbletræ har brug for meget pasning og meget kærlighed, og sådan er det med de fleste ting i en have. En have passer ikke bare sig selv, og sådan er det også med et æbletræ. Især hvis du vælger at købe et helt lille æbletræ, som skal vokse sig stort og stærkt. Her skal du forvente, at du først kan få dit første æble fra dit æbletræ efter 3-4 år, så det er altså ikke noget, som kommer lige med det samme. For at du kan passe dit æbletræ på bedst mulig måde, så skal du huske at give det gødning.

æbletræ

Dit æbletræ skal ikke have gødning for ofte, men det har altså brug for lidt gødning 3-4 gange om året. Det er for at få ekstra næring til træet og sørge for, at det vokser sig stort og stærkt. Det er bare vigtigt at skrive sig bag øret, så du husker at give dit æbletræ gødning, så det kan vokse og give dig nogle lækre æbler.

Sådan beskærer du et æbletræ

Det er ikke kun gødning, som kommer til at sørge for, at du får et flot æbletræ. Det kræver også, at du beskærer dit æbletræ en gang om året. På den måde får du det flotteste æbletræ, der har en rigtig flot form, uden at det vokser sig for meget i én retning. Du kan nemt se, hvor du skal beskære dit æbletræ, og det kommer til at være mere, jo mere dit æbletræ vokser sig stort.

Hvis du er i tvivl om, hvordan du beskærer dit æbletræ, og hvornår du skal beskære det, så kan du finde en guide på æbletræer.dk. Her kan du blive meget klogere på de forskellige æbletræer, og hvordan du passer dem, så de bliver så flotte som muligt.

æble

Vælg den helt rigtige placering af dit nye æbletræ

Det er ikke bare sådan at købe et æbletræ, for du skal vælge det rigtige træ, vælge den rigtige placering og passe godt på det med gødning. For at dit æbletræ kan vokse sig stort, så kræver det en del sol. Derfor skal du være rigtig påpasselig, når du skal vælge en placering til dit nye æbletræ i din have. Det skal være et sted, hvor det kan få en masse sol, så det kan vokse en masse og blive større.

Det kan være svært at vælge den helt rigtige placering, men du skal blot holde øje med din have. Find ud af, hvor solen står op, og hvor du har mest sollys i løbet af dagen. Det tager blot et par dage med en masse solskin, og så kan du finde ud af, hvor du skal plante dit nye æbletræ.